Dietetyka
Specjalności:
- dietetyka kliniczna
- poradnictwo żywieniowe i dietetyka w gastronomii
Mamy dobry skład!
Lubimy dobrze zjeść. Dobrze, czyli zdrowo, odpowiedzialnie i świadomie. Jeśli chcesz współtworzyć współczesny rynek gastronomiczny oparty o rozsądne jadłospisy i najnowsze technologie – jesteś w najlepszym miejscu. Zdobędziesz szeroką wiedzę o człowieku, żywności i relacji człowieka z żywnością. Poznasz podstawy psychologii żywienia oraz biochemii. Jako dietetyk, będziesz specjalistą/specjalistką od technologii przygotowywania potraw, kontroli jakości produktów i szeroko pojętej profilaktyki chorób dietozależnych.
Po studiach będziesz pracować z ludźmi i dla ludzi. Twoja wiedza i umiejętności będą miały bezpośredni wpływ na czyjeś zdrowie, samopoczucie i sytuację życiową. To duża odpowiedzialność i jeszcze większa satysfakcja!
PRAKTYKA
Dla sprawnej i efektywnej nauki oddajemy w ręce studentów nowoczesne pomieszczenia i sprzęt najwyższej jakości:
- sale wykładowe wyposażone w zaawansowany sprzęt multimedialny,
- pracownię technologii żywności do ćwiczeń praktycznych,
- pracownia anatomiczna, pracownia antropometryczna, laboratorium biochemii i toksykologii, laboratorium mikrobiologii i biologii molekularnej,
- stanowiska komputerowe, umożliwiające planowanie jadłospisów, obliczenie wartości odżywczej posiłków,
- analizator składu ciała.
Nauka w Collegium Witelona przebiega pod opieką wykwalifikowanej kadry dydaktycznej. Zajęcia prowadzą praktycy – doświadczeni dietetycy, którzy z troską i zrozumieniem przeprowadzą Cię przez 6 semestrów nauki.
Apetyt na zdobywanie wiedzy zaspokajamy, proponując szeroki wachlarz praktyk w przeróżnych miejscach: szpitalach, zakładach żywienia zbiorowego, hotelach, placówkach oświatowych czy prywatnych firmach, specjalizujących się w odżywianiu.
ABSOLWENT
- łączy wiedzę z zakresu zasad żywienia z podstawami medycyny,
- doskonale zna się na racjonalnym odżywianiu człowieka,
- wykorzystuje w praktyce zaawansowaną wiedzę i umiejętności z zakresu żywienia człowieka,
- z łatwością porusza się wśród technologii gastronomicznej.
Pilna nauka zaowocuje w całe spektrum perspektyw zawodowych. Praca ze sportowcami, konsumentami, pacjentami, studentami, branżą SPA i gastronomiczną, sektorami zdrowotnymi i prospołecznymi, a nawet prowadzenie własnej działalność – to wszystko znajdzie się w zasięgu Twoich możliwości.
Głodnych wrażeń – serdecznie zapraszamy.
W przypadku dodatkowych pytań prosimy o kontakt z biurem rekrutacji: 76 723 22 10;
rekrutacja@collegiumwitelona.pl