Dietetyka

DIETETYKA

studia
LICENCJACKIE
tryby
STACJONARNY | UCZ SIĘ I PRACUJ

Specjalności:

  • dietetyka kliniczna
  • poradnictwo żywieniowe i dietetyka w gastronomii

Mamy dobry skład!

Jesteśmy tym, co jemy. Lubimy dobrze zjeść. Dobrze,czyli zdrowo, odpowiedzialnie i świadomie. Jeżeli chcesz wpływać na zdrowie ludzi, kształtując ich nawyki żywieniowe, pomagać chorym w procesie zdrowienia, wspierać sportowców w osiągnięciu celów, współtworzyć współczesny rynek gastronomiczny oparty o rozsądne jadłospisy i najnowsze technologie – jesteś w najlepszym miejscu! W Collegium Witelona Uczelnia Państwowa zdobędziesz szeroką wiedzę o człowieku, żywności i zdrowiu. Poznasz podstawy biochemii i psychologii żywienia. Nauczysz się jak postępować z pacjentem. Jako dietetyk będziesz specjalistą/ką szeroko pojętej profilaktyki chorób dietozależnych, technologii przygotowania potraw oraz jakości produktów. Po ukończeniu studiów będziesz pracować z ludźmi i dla ludzi. Poprzez swoją wiedzę i umiejętności będziesz miał bezpośredni wpływ na czyjeś zdrowie i samopoczucie. To duża odpowiedzialność i jeszcze większa satysfakcja.

PRAKTYKA

Dla sprawnej i efektywnej nauki oddajemy w ręce studentów nowoczesne pomieszczenia i sprzęt najwyższej jakości:

  • multimedialne sale wykładowe,
  • pracownię technologii żywności do zajęć praktycznych,
  • pracownie: antropometryczną z analizatorem składu ciała, anatomiczną,
  • laboratoria: biochemii i toksykologii oraz mikrobiologii i biologii molekularnej,
  • stanowiska komputerowe umożliwiające planowane jadłospisów, obliczanie wartości odżywczej posiłków, korzystanie z naukowych baz danych.
  • dobrze wyposażoną bibliotekę i czytelnie.

Nauka w Collegium Witelona przebiega pod okiem wykwalifikowanej kadry dydaktycznej. Zajęcia prowadzą praktycy – doświadczeni dietetycy, którzy z troską i zrozumieniem przeprowadzą Cię przez 6 semestrów nauki.

Apetyt na zdobywanie wiedzy zaspokajamy, proponując szeroki wachlarz praktyk w różnych placówkach: szpitalach, gabinetach, szkołach, przedszkolach, restauracjach, hotelach, firmach cateringowych.

ABSOLWENT

  • łączy wiedzę z zakresu żywienia i medycyny,
  • zna zasady żywieniowej profilaktyki chorób oraz metody wsparcia dietetycznego,
  • sprawnie komponuje diety w zależności od potrzeb żywieniowych indywidualnych i grupowych,
  • z łatwością wykorzystuje technologię gastronomiczną w codziennej praktyce.

Pilna nauka zaowocuje całym spektrum perspektyw zawodowych.

Po ukończeniu Dietetyki w Collegium Witelona będziesz mógł pracować z pacjentami, konsumentami, sportowcami, studentami, w sektorze zdrowotnym, prospołecznym, branży gastronomicznej, SPA lub własnym gabinecie.

Wybierz Dietetykę w Collegium Witelona, a to wszystko znajdzie się w zasięgu Twoich możliwości!

Głodnych wiedzy i wrażeń – serdecznie zapraszamy!

 

studia licencjackie:
Czas trwania studiów: 6 semestrów (3 lata)
Uzyskany tytuł: licencjat

 

W przypadku dodatkowych pytań prosimy o kontakt z biurem rekrutacji: 76 723 22 10
rekrutacja@collegiumwitelona.pl