Dietetyka
Specjalności:
- dietetyka kliniczna
- poradnictwo żywieniowe i dietetyka w gastronomii
Mamy dobry skład!
Jesteśmy tym, co jemy. Lubimy dobrze zjeść. Dobrze,czyli zdrowo, odpowiedzialnie i świadomie. Jeżeli chcesz wpływać na zdrowie ludzi, kształtując ich nawyki żywieniowe, pomagać chorym w procesie zdrowienia, wspierać sportowców w osiągnięciu celów, współtworzyć współczesny rynek gastronomiczny oparty o rozsądne jadłospisy i najnowsze technologie – jesteś w najlepszym miejscu! W Collegium Witelona Uczelnia Państwowa zdobędziesz szeroką wiedzę o człowieku, żywności i zdrowiu. Poznasz podstawy biochemii i psychologii żywienia. Nauczysz się jak postępować z pacjentem. Jako dietetyk będziesz specjalistą/ką szeroko pojętej profilaktyki chorób dietozależnych, technologii przygotowania potraw oraz jakości produktów. Po ukończeniu studiów będziesz pracować z ludźmi i dla ludzi. Poprzez swoją wiedzę i umiejętności będziesz miał bezpośredni wpływ na czyjeś zdrowie i samopoczucie. To duża odpowiedzialność i jeszcze większa satysfakcja.
PRAKTYKA
Dla sprawnej i efektywnej nauki oddajemy w ręce studentów nowoczesne pomieszczenia i sprzęt najwyższej jakości:
- multimedialne sale wykładowe,
- pracownię technologii żywności do zajęć praktycznych,
- pracownie: antropometryczną z analizatorem składu ciała, anatomiczną,
- laboratoria: biochemii i toksykologii oraz mikrobiologii i biologii molekularnej,
- stanowiska komputerowe umożliwiające planowane jadłospisów, obliczanie wartości odżywczej posiłków, korzystanie z naukowych baz danych.
- dobrze wyposażoną bibliotekę i czytelnie.
Nauka w Collegium Witelona przebiega pod okiem wykwalifikowanej kadry dydaktycznej. Zajęcia prowadzą praktycy – doświadczeni dietetycy, którzy z troską i zrozumieniem przeprowadzą Cię przez 6 semestrów nauki.
Apetyt na zdobywanie wiedzy zaspokajamy, proponując szeroki wachlarz praktyk w różnych placówkach: szpitalach, gabinetach, szkołach, przedszkolach, restauracjach, hotelach, firmach cateringowych.
ABSOLWENT
- łączy wiedzę z zakresu żywienia i medycyny,
- zna zasady żywieniowej profilaktyki chorób oraz metody wsparcia dietetycznego,
- sprawnie komponuje diety w zależności od potrzeb żywieniowych indywidualnych i grupowych,
- z łatwością wykorzystuje technologię gastronomiczną w codziennej praktyce.
Pilna nauka zaowocuje całym spektrum perspektyw zawodowych.
Po ukończeniu Dietetyki w Collegium Witelona będziesz mógł pracować z pacjentami, konsumentami, sportowcami, studentami, w sektorze zdrowotnym, prospołecznym, branży gastronomicznej, SPA lub własnym gabinecie.
Wybierz Dietetykę w Collegium Witelona, a to wszystko znajdzie się w zasięgu Twoich możliwości!
Głodnych wiedzy i wrażeń – serdecznie zapraszamy!
studia licencjackie:
Czas trwania studiów: 6 semestrów (3 lata)
Uzyskany tytuł: licencjat
W przypadku dodatkowych pytań prosimy o kontakt z biurem rekrutacji: 76 723 22 10;
rekrutacja@collegiumwitelona.pl